Alles
Onze mensen

26/01/2023

Onboarding 2.0 voor HR Consulting

Onboarding 2.0 voor HR Consulting

In 2023 zetten we meer dan ooit in op een warm welkom voor onze HR consultants. De eerste krijtlijnen voor #onboarding 2.0 staan nog niet in steen gebeiteld, maar werden alvast uitgetekend door de tandem Axelle (Senior recruitment Consultant) en Jolien (HR Consultant). Want zeg nu zelf: better together, toch? 

Axelle werd eind vorig jaar Senior Recruitment Consultant (nogmaals proficiat, Axelle) en toonde haar ambitie om zich verder te verdiepen in de wondere wereld van HR. Ondernemerschap is een van onze kernwaarden en moedigen we dus sterk aan. Als student werkte Axelle -back in the days– een onboaringstraject uit bij een van onze klanten. Het project project #onboarding 2.0 lag bijgevolg in een mum van tijd op tafel

Eind 2022 verwelkomden we Jolien als nieuwe HR consultant in onze Dixon HR-familie (nogmaals een warm welkom, Jolien). Ook Jolien bouwde ervaring op binnen het ontwikkelen en optimaliseren van onboardingstrajecten bij haar vorige werkgevers Giec & Hubert de Backer. Het leek dus vanzelfsprekend dat deze tandem hier samen aan zou werken.

Co-creatie kreeg samen met verbinding en ontwikkeling een vaste waarde binnen onze way of working. We willen consequent inzetten op het delen van onze kennis en het bundelen van ideeën. 

Wat zullen Axelle en Jolien precies doen binnen onboarding 2.0? 

  •          Inzetten op pre-onboarding
  •          Optimaliseren en verbreden van het huidige onboardingsproces
  •          Uitwerken van een buddytraject voor de HR consultants

Na de onboardingsdag op het Dixon HR HQ werk je als HR Consultant werken onsite bij onze klanten. Daarom hechten we eens zo veel belang aan een warm welkom en het creëren van een veilige thuishaven bij Dixon HR. 

Hoe vertaalt zich dat in de praktijk? 

  • Het bieden van een warm welkom dat niet pas start op de eerste werkdag
  • Een veilige thuishaven en binding met ‘homebase’ Dixon HR creëren.
  • Heldere touchpoints definiëren, continuïteit voorzien en verhogen van de betrokkenheid 
  • Duidelijke verwachtingen scheppen gesterkt vanuit wederkerigheid 
  • Empowered Dixon HR ambassadeurs zien stralen bij onze klanten 

Veel succes, Axelle en Jolien! 

PS Jolien kan je onsite inschakelen voor gelijkaardige projecten, Axelle houden we bij ons intern.